22-400 Zamość
Boh. Monte Cassino 6
tel. 084 638 17 27
Jest to piekarnia usytuowana przy pawilonie handlowym produkująca pieczywo drobne i chlebowe.
W ofercie zakładu znajduje się 35 asortymentów pieczywa drobnego ( zwykłego, wyborowego i półcukierniczego) oraz 13 asortymentów pieczywa chlebowego.
Pieczywo produkowane jest według sprawdzonych receptur, tradycyjnymi metodami.
Piekarnia jako jedyna spośród naszych zakładów produkuje chleb podstawowy – hetmański na bazie żurku, z zastosowaniem do zakwaszenia wyłącznie kultur bakterii kwasu mlekowego, chleb wypiekany jest według oryginalnej receptury z udziałem mąki pszennej i żytniej, o tradycyjnym smaku.
Z szerokiej oferty pieczywa drobnego szczególnie polecamy:
bułka Małgorzatka 0,1 kg - produkowana z ciasta wyborowego, o charakterystycznym kształcie prostokąta, z podziałem na cztery części, posypywana makiem;
podpłomyk 0,1 kg - jest to pieczywo typu Ciabatta o charakterystycznym delikatnym miękiszu i skórce;
bułka bieszczadzka 0,05 kg, 0,1 kg - o wydłużonym kształcie, z podłużnym przecięciem, delikatnym miękiszu, długo utrzymująca świeżość;
Natomiast z oferty pieczywa chlebowego polecamy:
chleb orkiszowy 0,5 kg - produkowany z dodatkiem naturalnego kwasu, z dużą zawartością mąki orkiszowej oraz płatków z pszenicy orkisz , nasion słonecznika. Dzięki dużej zawartości w chlebie składników mineralnych codzienne jego spożycie powoduje spadek cholesterolu we krwi, poprawę funkcjonowania systemu nerwowego, lepszą budowę tkanki mięśniowej;
chleb słoneczny 0,4 kg - produkowany z dodatkiem naturalnego kwasu, z dużą zawartością nasion słonecznika, siemienia lnianego oraz rozdrobnionych ziaren żyta i pszenicy;
chleb kaszubski 0,5 kg - produkowany według tradycyjnej receptury, na naturalnym kwasie, z dodatkiem smalcu i mleka w proszku;
chleb pełnoziarnisty 0,4kg - produkowany z mąki pszennej, żytniej i razowej z dodatkiem naturalnego kwasu, zawiera duży dodatek ziaren pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa, nasion lnu, słonecznika i sezamu.