22-400 Zamość
Hrubieszowska 30 a
tel. 084 638 17 29
Piekarnia specjalizuje się przede wszystkim w produkcji pieczywa chlebowego. Oprócz chleba podstawowego – baltonowskiego, produkowanego według tradycyjnej metody, w piekarni produkowanych jest 15 innych asortymentów pieczywa chlebowego.
Szczególnym uznaniem klientów, nie tylko z terenu miasta ale również z miejscowości do których dostarczamy nasze wyroby (Tomaszów Lubelski, Hrubieszów) cieszą się:
chleb żytni z żurawiną 0,45 kg
I miejsce w kategorii: Wyroby piekarskie w konkursie Wojewódzki Lider Smaku w 2015r.
chleb żytni jasny 0,5 kg - produkowany z dodatkiem naturalnego kwasu i dużym udziałem mąki żytniej;
Certyfikat Laureata w kategorii: Wyroby piekarskie w konkursie Wojewódzki Lider Smaku w 2012r.
chleb złocisty 0,4 kg - produkowany z dodatkiem naturalnego kwasu, z dużym udziałem nasion oleistych słonecznika, siemienia lnianego i sezamu;
chleb razowy 0,5 kg - produkowany jest z mąki żytniej, pełnoziarnistej, metodą tradycyjną, na naturalnych zakwasach; cechuje go podwyższona zawartość naturalnego błonnika i składników mineralnych;
chleb wytrawny 0,5 kg - produkowany z dodatkiem naturalnego kwasu, o niepowtarzalnym smaku, który nadaje mu tarty chrzan dodany do ciasta;
chleb dworski 0,4 kg - produkowany z udziałem naturalnego kwasu, z dużym dodatkiem sezamu, słonecznika, siemienia lnianego i płatków owsianych; dzięki wysokiej zawartości błonnika jest cennym składnikiem codziennej diety.
Piekarnia produkuje także podstawowe pieczywo drobne (bułki wyborowe, cebularze), które wypiekane jest i sprzedawane bezpośrednio w sklepie znajdującym się przy piekarni.